Blog

Διακοσμήστε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

Δεκέμβριος 20, 2012 at 12:00 μμ / by

Καλέστε φίλους κι εντυπωσιάστε τους με gingerbread houses που έχετε δημιουργήσει μόνοι σας!

Mοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή μπισκότου για gingerbread house καθώς και για τη δημιουργία του γλάσου που θα διακοσμεί τα Χριστουγεννιάτικα «φαγώσιμα» σπιτάκια!

Απολαύστε τη δημιουργική διαδικασία παρασκευής με τα μέλη της οικογένειάς σας ή με φίλους και προσφέρετέ τη ως επιδόρπιο μετά το Χριστουγεννιάτικο δείπνο.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΓΙΑ GINGERBREAD HOUSE

ΥΛΙΚΑ:
50 γρ. βούτυρο
175 γρ. μαύρη ζάχαρη
175 γρ μελάσσα
1 ½ κ.γλ. κανέλλα
1 ½ κ.γλ. τζίντζερ
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. γάλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
875 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τη μελάσσα, την κανέλλα, το τζίντζερ και το αλάτι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 10 λεπτά).

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το βάζουμε σε μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το μίξερ, απαλά στην αρχή (για να μην γεμίσουμε αλεύρι!) και μετά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη τυλιγμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή καλύτερα μέχρι την επόμενη μέρα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΛΑΣΟ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΜΠΙΣKOΤΩΝ

ΥΛΙΚΑ:
2 Ασπράδια (από μεγάλα αυγά)
4 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
Χυμό ενός λεμονιού
Χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ελάχιστη ποσότητα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να ασπρίσουν, αλλά να μην σφίξουν πολύ. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε σε σιγανή ταχύτητα και μετά πιο δυνατά μέχρι να σφίξει καλά, περίπου 5 λεπτά. Αν επιθυμούμε να «ντύσουμε» με χρώμα τη δημιουργία μας, προσθέτουμε στο μείγμα ελάχιστη ποσότητα από χρώμα ζαχαροπλαστικής.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *